INTERIEUR/RENOVATIE
www.unitedcomposites.nl


NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

TERUG


Passage van winkelcentrum in Rotterdam

De laatste jaren zijn nationale overheden als gevolg van tragische branden in openbare ruimtes (metrostation brand King Cross, Tunnelbrand in Frankrijk / Zwitserland, Volendam, Tunnelbrand in Oostenrijk enz.) steeds hogere eisen gaan stellen aan de brandwerendheid / brandvertragende eigenschappen van materialen. Dit geldt niet alleen voor het openbaar vervoer, maar ook voor de scheepvaart en de bouw/civiele industrie. Het is dan ook voor de interieurbouw en renovatie industrie steeds moeilijker en kostbaarder om aan deze eisen te voldoen.

Door een nieuw ontwikkelde gesloten productie technologie in combinatie met een nieuw ontwikkeld fenol hars systeem is het mogelijk om hoog geavanceerde lichtgewicht interieur delen te maken die voldoen aan de hoogste brandvertragende/werende klassen geldende in de bouw/civiele industrie (klasse 0/1) en ander industrieŽn (brand certificaten). Daarbij geeft de toepassing van deze technologie nog eens extra voordelen waarmee het zich onderscheid van alle andere toegepaste materialen/ producten waarmee u nu bekend bent. Wij hebben deze voor u onderverdeeld;

Voordelen van deze interieurdelen bij brand. (zie ook brand certificaten).

Voorbeeld van oppervlak

Algemeen

Voordelen bij Brand

Commerciele
Voordelen

Contact


Lichtgewicht dubbelwandig plafond element Carbon/ fenol sandwich laminaat > 18 m2, totaal gewicht 175 kg, inclusief ophangingframe. Gehele constructie is zelfdragend en kan ca. 2 personen dragen

 • Hoogst haalbare brandklasse NEN 6065 klasse 1, BS 476 part 6 & 7 klasse 0/1 enz.. Materiaal draagt compleet niet bij aan brand, verkoolt slechts.
 • Laagst mogelijk rookontwikkeling
 • Bijna geen brandvoortplanting
 • Geen brandbare dampen en geen giftige dampen
 • Zeer hoge hitte isolerende waarden
 • enz.

Dit alles betekend dat bij brand meer tijd bestaat voor evacuatie dit omdat de brand zich zeer moeilijk voorplant, er haast geen rookontwikkeling is (grootste gevaar bij een brand) en als gevolg hiervan een evacuatie makkelijker gaat en daarbij geen giftige dampen vrijkomen waardoor er geen verstikkende werking optreed.

Daarnaast zijn onderdelen niet alleen interieurdelen maar tevens beschermingsdelen voor stalen kolommen, liggers en dakconstructies. Als gevolg van de hoge isolatie waarden van de composiet interieurdelen zal bij een brand de staalconstructie minder snel bezwijken.

Voorbeeld van Carbon vezel

 

 

 


Lichtgewicht kolom en liggers. Kolom en liggers zijn ca. 8 m. lang en hebben U omtrek van 1,2m. Kolom en liggers zijn v/e dubbelwandig glas/fenol laminaat.  Kolommen en liggers zijn graffiti proof, hebben een graniet/steen structuur, zijn lichtgewicht ( ca. 75 kg) en zijn naast interieurdeel tevens beschermingsdeel tegen brand/hitte en impact voor achterliggende stalenkolommen/liggers


Brandwerende tunnel voering

PARTNERS / LINKS

 

Het tevens mogelijk om onderdelen impact bestendig en zelfs anti-ballistische (kogelwerende) eigenschappen te geven. Dit is met name interessant indien het gaat om externe delen van gebouwen zoals wandpanelen enz. 

Kortweg een veel veiliger gevoel bij brand, voor de winkelende mensen en de brandweer die hen evacueert in geval van brand. 

CommerciŽle voordelen
(zie ook  brandvertragende composieten en waarom composieten)

 • Onderdelen zijn lichtgewicht en hebben enorme hoge specifieke sterkte (hoge sterkte bij laaggewicht).
 • Onderdelen zijn lang en/of groot en integraal van opbouw. Tevens mede door laag gewicht snel en ťťnvoudig te monteren. Denk eens aan al die delen om een plafond, vloer of kolom/ligger te monteren/bekleden.
 • Enorme vormvrijheid voor ontwerper/architect. Dubbel gekromde onderdelen, grote variatie in oppervlakte structuren en allerlei mogelijke kleuren, en kleurcombinaties.
 • Graffiti proof, vandaal bestendig, roest niet en is dus eenvoudig en goedkoop te onderhouden.
 • Eenvoudig en snel te vervangen
 • Door moderne productie technologie vergeleken met andere materialen, goedkoper, en  zeker op lange duur. 
 • FinanciŽle voordelen i.v.m. verzekering,  grotere veiligheid. Dus een lager risico.

Contact

Heeft u interesse, wilt u een veiliger interieur, een lager risico enz.. neemt u dan even contact met ons op.
E-mailPostbus 170
3890 AD Zeewolde
The Netherlands

TEL: +31 (0)36 844 6380
FAX: +31 (0)36 844 8176

MAIL: Info@unitedcomposites.net

Website:

www.unitedcomposites.net

www.unitedcomposites.nl

www.united-composites.com


 

Voorbeelden van een Oppervlak


 

TOP

Colour and Effect Charts

RAL colour chart

BS 4800 colour chart

BS 381c colour chart

Surface Effect Chart

Ga naar Surface Finish Page voor het downloaden van  pdf files van kleuren kaarten